wrapper

Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ TOY ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ

(πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος – Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. – Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ΑΦΜ.090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στη Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους επί της Καφαντάρη 5 τηλέφωνο 2155452540)

Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., καταθέτω το καταστατικό ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ  με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν το  ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τα στελέχη του. Δηλώνεται  δε κατ' επανάληψη ότι οι αρχές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βίαια κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.

1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ

2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Kαφαντάρη 5 στούς Αγίους Αναργύρους..
Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δύναται με ειδική απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

3.ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.
Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΟΠΛΙΤΩΝ - Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
                                                                                                                                                      
Ζούμε σε μια από τις σκοτεινότερος περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Στην αέναη μάχη του ελεύθερου ανθρώπου με την βαρβαρότητα τού δεσποτισμού, οι λαοί και οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας, φαίνονται  να ηττώνται κατά κράτος, έχοντας εξαντλήσει κάθε πολιτική εφεδρεία, οδηγούμενοι σε μια οπισθοδρόμηση που δεν δείχνει να έχει σημείο ανασύνταξης των δυνάμεων της.

Η Δημοκρατία ως έσχατο προπύργιο των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου λοιδορείται και διαστρέφεται στην συνείδηση των πολιτών μέσα από την σύμπραξη των ίδιων των εξουσιαστικών θεσμών της (Δημοκρατίας) και στην ουσία αυτοδιαλύεται προς όφελος  μιας αυτοκρατορικού χαρακτήρα οικονομικής ελίτ, που με εργαλεία την εξαγορά, την εξαπάτηση και την τρομοκρατία, έχει ευνουχίσει τις όποιες δυνατότητες άμυνας παρείχε το κοινοβουλευτικό σύστημα στους λαούς.

Η τεχνολογία και η επιστήμη ευρισκόμενη πλέον σε υπαλληλική σχέση με τα υπερεθνικά οικονομικά κέντρα εξουσίας, έδωσαν όλα τα απαραίτητα «όπλα» για την μεγάλη αντεπίθεση της μαύρης αντίδρασης, που χάρη στις κοσμοπολίτικες και διεθνιστικές αντιλήψεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και της διεθνιστικής αριστεράς, τις οποίες χρηματοδοτεί με πολλαπλούς ορατούς και μη ορατούς τρόπους, (ΜΚΟ, κομματικές Επιχορηγήσεις, μαύρα κονδύλια, κλπ), εξουδετερώνουν τις λαϊκές διεκδικήσεις και  αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για την δημιουργία ανεξέλεγκτων εξουσιαστικών τερατουργημάτων που βρίσκονται πλέον στην διαδικασία επιβολής ενός παγκοσμιοποιημένου απολυταρχικού συστήματος.

Στην παρούσα κατάσταση, κάθε δυναμικά οργανωμένη συλλογικότητα αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο τους. Δεν θα εξετάσω αν και κατά πόσο μπορεί αυτές να συμφωνούν μεταξύ τους  η να έχουν κοινή κοσμοθέαση, αλλά εντέλει έχουν κοινό εχθρό και στηρίζονται σε μια συν αντίληψη  σε επίπεδο λαϊκής  βάσης.

Βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά που έλκουν  την προέλευσή τους μέσα από αγώνες και θυσίες όπως η αγάπη προς την πατρίδα και μέσα από παραδοσιακούς θεσμούς, όπως η οικογένεια και η θρησκεία, χαρακτηριστικά που ενώνουν τον λαό στη βάση της αλληλεγγύης, στο βαθμό που δεν πετυχαίνουν να τα  εξωραΐσουν σε απλές γραφικές συνήθειες, αποτελούν κόκκινο πανί για το επερχόμενο καθεστώς.

Η  Ελλάδα με την μακραίωνη παράδοση σε λαϊκούς εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες , με συμπαγή πληθυσμό και ατσαλωμένη πατριωτική συνείδηση, αποτελούσε και αποτελεί, πρόκριμα για την επιτυχία του σχεδίου τους. Αν σε ένα τέτοιο λαό πετύχει το πείραμα, τότε  οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ακολουθήσουν ευκολότερα την «μοίρα τους».

Αυτή την ώρα η χώρα μας βρίσκεται στο μεταίχμιο της αυτοδιάλυσης της. Ένα υποδειγματικά ξεπουλημένο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο ενεργεί μεθοδικά προς την κατεύθυνση αυτή, σε όλο το μήκος και το πλάτος του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος, είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική διαγραφή τη έννοιας της πατρίδας και της Δημοκρατίας.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή και με ένα λαό αποπροσανατολισμένο και καθημαγμένο, το μόνο χρέος των υγειών δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου,είναι η ευρεία κοινωνικοπολιτική συστράτευση σε ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, που θα αποτελέσει την γραμμή άμυνας του ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα απέναντι στον εκβαρβαρισμό της πατρίδας.

Η επαναφορά του Πατριώτη Δημοκράτη στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Η ανατροπή του προδοτικού πολιτικού προσωπικού και η ανάκτηση της χώρας από τον λαό της.
Η αποδέσμευσή μας από το θανατηφόρο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η αυτοδιάθεση του λαού μας, με σεισάχθεια και επαναφορά της Δημοκρατίας, αποτελούν το κυρίαρχο αιτούμενο για όλους τους Έλληνες  αριστερούς η δεξιούς.


Η Ελλάδα σε όλη την χιλιόχρονη ιστορία της ήταν και παραμένει το προπύργιο του ελεύθερα σκεπτόμενου άνθρωπου . Ήταν το φωτεινό παράδειγμα υπεράσπισης  της ελευθερίας, για όλους τους λαούς. Ήρθε η ώρα να τους το αποδείξουμε και πάλι.
Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε. Ήρθε  η ώρα της καθαρής λύσης.
                                                                                                                                                               
4. ΜΕΛΗ 

Μέλος μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης που υπηρέτησε την πατρίδα, αποδέχεται τους σκοπούς του  και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.  Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
                 
Παύουν να είναι μέλη του:                                                              

Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.  Ο Πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει όποιο μέλος δεν είναι ταμειακά ενήμερο με την συνδρομή του διότι το παρόν ΚΙΝΗΜΑ είναι πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ και για την συμπεριφορά που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του απλού μέλους ή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.  

5. ΠΟΡΟΙ.                                                                                                                       

Πόροι της ΕΝΩΣΗΣ  είναι:
(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική  και εθελοντική ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΙΝΗΜΑ.                                                                                                      
(β)  Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι  200 ευρώ. Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.    
                
6.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.                                                                                                        
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιλέγονται από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ ως ασφαλιστική δικλίδα, διότι το παρόν ΚΙΝΗΜΑ λειτουργεί ως κοινωνικοπολιτική δράση του ΛΕΥΚΟ που πρέπει να λειτουργεί με την καθοδήγηση του προέδρου και οι δραστηριότητές τους να μην είναι ανεξέλεκτες και να έρχονται σε αντίθεση με την κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία του ΛΕΥΚΟ την οποία την εμπνεύστηκε ως πνευματικός δημιουργός και την ίδρυσε.
Εάν κάποιο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραβεί με πράξεις του, το παρόν καταστατικό, τότε το μέλος αυτό διαγράφεται αμέσως από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ χωρίς δικαίωμα ανάκλησης και φέρει αποκλειστικά και μόνον αυτό τις ευθύνες για ενέργειες που βλάπτουν το ΚΙΝΗΜΑ.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία είναι και μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του ΛΕΥΚΟ δεν δικαιούνται να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΕΥΚΟ η οποία διορίζεται από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ, παρά μόνο όταν πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος και ψηφίσουν για τα θέματα που θα θέσει σε ψηφοφορία η Κεντρική Επιτροπή του ΛΕΥΚΟ.                                  

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.    
(α) Εάν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αποφασίσει να πραγματοποιήσει οικονομική ενίσχυση για κάποιες δράσεις του πρέπει να ζητήσει από το ΛΕΥΚΟ αποδείξεις οικονομικής ενίσχυσης, διότι το ΛΕΥΚΟ είναι υπεύθυνο σύμφωνα με τον νόμο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι υποχρεωμένο να διατηρεί Βιβλίο εσόδων – εξόδων το οποίο δεν θα είναι φορολογικό βιβλίο αλλά θα τηρείται για διαχειριστικούς λόγους διαφάνειας των συναλλαγών και μόνο και θα ελέγχεται από το ΛΕΥΚΟ.
(β) Όλα τα στελέχη και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από το ΚΙΝΗΜΑ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με το παρόν καταστατικό.    
                                                                                                                                                                 
ΑΘΗΝΑ   16 – 04– 2016      
                             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ
Κων/νος  Ντάλιος.

 

 

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...