Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία λαϊκή ρήση λέει.. ( άνοιξε τα μάτια σου να ξεστραβωθείς ή διάβασε να μορφωθείς για να προκόψεις.) Αλήθεια τι φταίει που εμείς σαν λαός αποτύχαμε.

Η χώρα μας χρεωκόπησε και οι πολίτες στην πλειοψηφία τους υποφέρουν. Μία άλλη λαϊκή ρήση λέει.. ( κάλιο αργά παρά ποτέ..)

Μήπως έστω και τώρα αυτή την ίστατη ώρα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να διαβάσουμε για την προκοπή μας, γιατί σύντομα έρχονται εκλογές και δεν έχουμε άλλα περιθώρια λάθους?

Επιβάλλεται να επιλέξουμε σωστά χωρίς εμπάθειες και φοβικές επηροές.

Ευτυχώς σήμερα την επιλογή της πραγματικής αληθινής ενημέρωσης την έχουμε εμείς οι πολίτες μέσω ίντερνετ. Άς κάνουμε την επιλογή μας επιστήμη και ας κρίνουμε τα πραγματικά γεγονότα σύμφωνα με την απλή λογική μας.

Όταν πρόκειται  να επιλέξουμε με την ψήφο μας ένα κόμμα, ας λειτουργήσουμε επιστημονικά. Παίρνουμε όλα τα δεδομένα και τα εξετάζουμε. Δεν αναφέρομαι στις υποσχέσεις και στα περιβόητα προγρά- ματα αλλά σε πραγματικά γεγονότα, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Εάν πάλι ένα κόμμα δεν έχει ιστορία και δεν υπάρχουν δεδομένα , θα είμαστε πολύ αφελείς να το εμπιστευτούμε. (Το δίς εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού.)

Όταν πρόκειται να επιλέξουμε την ψήφο μας κάποιον πολιτι πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια επιστημονική  λογική. Εξετάζω τις πράξεις του και είναι πολύ εύκολο να κρίνω με την απλή λογική μου εάν ο πολιτικός αυτός υπήρξε ιδιοτελής ή ανιδιοτελής.

Τα πτυχία του και η πετυχημένη επαγγελματική  σταδιοδρομία του και τα λευτά του είναι για τον ίδιον και την οικογένειά του. Η σάλτσα του βιογραφικού του και οι υποσχέσεις του δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν διότι δεν είμαστε πλέον αφελείς.

Προσοχή να μην πέσουμε στην παγίδα της σύγχρονης πολιτικής μόδας. Τελευταία εμφανίζονται κάποιοι νέοι σωτήρες χωρίς πολιτικό παρελθόν που σαν τους χαμαιλέοντες προσαρμόζονται με το πολιτικό κλίμα της χώρας και μας υπόσχονται λαγούς με πετραχίλια ως αδιάφθοροι μεσίες με νέα πολιτικά σχήματα.

Αυτούς δεν θα είμαστε αφελείς άν τους εμπιστευτούμε?

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας το ρίξουμε στη μελέτη πριν είναι πάλι πολύ αργά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016