wrapper

Ανακοινώσεις

Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)

Ίδρυση 10 Δεκεμβρίου 1990
Επίσημα χρώματα Μπλέ - Λευκό
Κοινοβούλιο
0 / 300
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 21
Ιστοσελίδα: leuko.gr

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα το οποίο είναι ιστορικά συνδεδεμένο με το λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο δεν δίνονταν στους ψηφοφόρους πριν το 1989.

Το 1989 εποχή σήψης και πολιτικών σκανδάλων ( Κοσκωτά κτλ.),γνωστές προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας Ρούσος Κούνδουρος, ο Ρόκος ο Δημήτρης ( πρώην υφυπουργός παιδείας), ο γνωστός συνταγματολόγος Σωτηρόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Κων/νος Ντάλιος (κοινωνικοπολιτικός ερευνητής) ως επιτροπή προσωπικοτήτων, υποστήριζαν την ύπαρξη του λευκού ψηφοδελτίου και μάλιστα με ενστάσεις κατά την ημέρα των εκλογών προσέφυγαν στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο (εκλογοδικείο) και δικαιώθηκαν.

Βάσει της απόφασης υποχρεώθηκε ο υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Τζανετάκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος και υπέγραψε μία εγκύκλιο που έλεγε ότι θα υπάρχει λευκό ψηφοδέλτιο αλλά θα είναι άκυρο.

Η επιτροπή προσωπικοτήτων αντέδρασε γιατί δεν ήθελε η ψήφος του πολίτη που συνειδητά ψηφίζει λευκό, να μην έχει καμία αξία και όχι μόνο να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων αλλά επί πλέον να ενισχύει και το πρώτο κόμμα. και αποδέχτηκε την ιδέα του Ρούσου Κούνδουρου και αποφάσισε το λευκό να γίνει κόμμα, με τίτλο Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. και έμβλημα το λευκό ψηφοδέλτιο.

Κατά την χρονική διάρκεια της ετοιμασίας διακήρυξης και καταστατικού η επιτροπή διαλύθηκε διότι προέκυψαν εκλογές και τα μέλη της κατέβηκαν ως υποψήφιοι σε κόμματα, εκτός από τον Ρούσο Κούνδουρο και τον Κων/νο Ντάλιο οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. Δύο ημέρες πριν την κατάθεση του ιδρυτικού στον Άρειο Πάγο ο Ρούσος Κούνδουρος απεβίωσε και αργότερα ο Κων/νος Ντάλιος ίδρυσε το Λ.Ε.Υ.ΚΟ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένας κοινωνικοπολιτικός οργανισμός αναγνωρισμένος από τη Βουλή των Ελλήνων, που τα αρχικά του σημαίνουν Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων ο οποίος σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη δημιουργήθηκε ώστε «να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματισμένους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας».

Είναι ένα πολιτικό οικοδόμημα που οι βάσεις του είναι οι κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με το καταστατικό του τα κοινωνικοπολιτικά προγράμματά του τα οργανώνει ξεχωριστά σε κοινωνικοπολιτικές δράσεις εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές ομάδες των πολιτών με ξεχωριστό τίτλο και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας( καταστατικό) με τη φιλοσοφία τους και το σκοπό τους, με δική τους επιτροπή ή Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ.

Με τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. οι πολίτες νομιμοποιούνται ως συλλογικά θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας όχι μόνο να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με νομικές διαδικασίες αλλά και να πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. έχει ταυτιστεί με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την εκφράζει αποδεδειγμένα.

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. συνεργάστηκε προεκλογικά σχεδόν με όλα τα κόμματα με υποψηφίους του στα ψηφοδέλτιά τους και όλα τα κόμματα επισήμως το αποδέχονται και το αναγνωρίζουν.

Απόδειξη ότι είναι καθαρά υπερκομματικό κόμμα διατηρώντας την αυτονομία του και πιστό στους πολίτες που εκπροσωπεί διότι εάν και κόμματα που συνεργάστηκε έγιναν κυβέρνηση, δεν αφομοιώθηκε από αυτά, ούτε εξασφάλισε κυβερνητικές θέσεις για τα στελέχη του και όταν οι εν λόγω κυβερνήσεις έβλαπταν τα συμφέροντα των πολιτών, το Λ.Ε..Υ.Κ.Ο. κατήγγειλε αυτές τις κυβερνήσεις ότι ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους και προεκλογικά εξαπάτησαν τους πολίτες διότι άλλα υποσχέθηκαν.

Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ντάλιος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα εικοσιδύο του χρόνια.

Υπάρχει το βιογραφικό του. Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. επί πλέον είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που δεν ανήκει σε κανένα Ευρωπαϊκό Συνασπισμό όπως τα άλλα Ελληνικά κόμματα και αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και στις προσεχείς εκλογές για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ έχει το δικαίωμα να καταθέσει συνδυασμούς σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Στις προσεχείς εκλογές το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. θα επιδιώξει να προσθέσει και άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές από άλλες χώρες στους 18 που έχει σήμερα η Ελλάδα.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ :

Η ΔΙΕΘΝΗΣ EΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ.

Αποτελέσματα εκλογών
Βουλή των Ελλήνων
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 συνεργάστηκε με την Πολιτική Άνοιξη του Α. Σαμαρά και το 2000 με το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη, το 2004 με τη Νέα Δημοκρατία και το 2007 με το ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Ντάλιος ήταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών.Στις εκλογές του 2015 κατέβηκε ως συνεργαζόμενος σχηματισμός με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Έτος Αριθμός ψήφων Ποσοστό ψήφων
Έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ομάδα
1994 18.648 0,29%
0 / 25
-
1999 14.266 0,22%
0 / 25
-
2004
0 / 24
-
2009 10.572 0,21%
0 / 22
-
2014 8.891 0,16%
0 / 21
-
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Στις Ευρωεκλογές το ΛΕΥΚΟ συμμετείχε συμβολικά και κατήγγειλε τις εκλογικές διαδικασίες, την άνιση μεταχείριση των κομμάτων την μη χρηματοδότηση και άλλα πολλά.

Επειδή δεν είχε τις προϋποθέσεις χρησιμοποίησε το άρθρο του εκλογικού νόμου για τα λευκά ψηφοδέλτια βάσει του οποίου όταν ένα κόμμα ενημέρωνε ότι δεν θα έχει ψηφοδέλτια ήταν υποχρεωμένος ο επόπτης να γράψει επάνω στα λευκά ψηφοδέλτια τον τίτλο του κόμματος και να προμηθεύει τα εκλογικά τμήματα.

Κατά παράβαση του εκλογικού νόμου αυτό δεν έγινε.
Στις Ευρωεκλογές του 2014 που εξασφάλισε τα χρήματα για να τυπώσει ψηφοδέλτια, το υπουργείο έκανε λάθος και του έδωσε το χαρτί που είναι για το λευκό ψηφοδέλτιο και δεν τυπώνεται.

Το υπεύθυνος του υπουργείου αναγνώρισε εγγράφως το λάθος του, αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. δεν είχε ψηφοδέλτια.

Οι ψήφοι που καταγράφονται ότι πήρε το ΛΕΥΚΟ είναι αυτοί που οι ενημερωμένοι πολίτες μέλη του έγραφαν τον τίτλο ΛΕΥΚΟ επάνω στο λευκό ψηφοδέλτιο.

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...