wrapper

Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

(Κοινωνικοπολιτική δράση των Λαϊκών Ενώσεων Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων – Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. – Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ΑΦΜ.090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στη Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους επί της Καφαντάρη 5 τηλέφωνο 2155452540, κινητό 6973214671)

Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., καταθέτω το καταστατικό  ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν  ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τα στελέχη της. Δηλώνεται  δε κατ΄ επανάληψη ότι οι αρχές ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βίαια κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.

1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.

2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Καφαντάρη 5 στους Αγίους Αναργύρους.

3. Η ΕΝΩΣΗ μπορεί να έχει και να ιδρύει τοπικά παραρτήματα ανά την επικράτεια της Ελλάδας και σε διάφορα μέρη του εξωτερικού.

4. Τα παραρτήματα στελεχώνονται από τα κατά τόπους μέλη ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

5. Η σφραγίδα των παραρτημάτων είναι ίδια με αυτήν ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, με μόνη διαφοροποίηση -στο διακριτικό της- την ονομασία του τόπου, όπου εδρεύει το εκάστοτε παράρτημα.

6. Η διάρκεια ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ορίζεται να είναι αορίστου χρόνου.

7.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ             
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ σκοπό έχει να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνον εξειδικευμένα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ομογενείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επί πλέον δημιουργεί τράπεζα πληροφοριών για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των Ελλήνων Ομογενών.

Η ΕΝΩΣΗ σκοπό έχει να παρεμβαίνει επίσημα και να ασκεί πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και σε Κυβερνήσεις άλλων χωρών για τα δικαιώματα των Ελλήνων Ομογενών.

Το πνευματικό δικαίωμα ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ανήκει στον κοινωνικοπολιτικό οργανισμό Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. και είναι κατοχυρωμένο σύμφωνα με την Παγκόσμια Σύμβαση της Βέρνης.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων Ομογενών είναι πολυδιάστατο και θα χωριστεί σε διάφορους τομείς. Ο κάθε τομέας θα εκλέξει δική του επιτροπή η οποία εξειδικευμένα θα αναπτύξει με λεπτομέρεια τα δικά του προβλήματα, ενδιαφέροντα, στόχους και θα συμπληρώσει το πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί από όλους τους τομείς.

Η επιτυχία του προγράμματος ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ θα εξαρτηθεί από την ενεργό συμμετοχή των μελών. Εάν οι Έλληνες Ομογενείς ανταποκριθούν, ΕΝΩΘΟΥΝ και ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ μέσω ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, τότε θα γίνουν ΔΥΝΑΜΗ και θα διεκδικούν δυναμικά τα δικαιώματα τους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ομογενείς είναι ότι χάνουν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι τις καταπατούν και τις κερδίζουν δικαστικώς με διάφορα ψεύτικα στοιχεία.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ δημιούργησε ειδικό τμήμα που ελέγχει την περιουσία του κάθε Έλληνα Ομογενή και εάν μεταβιβάστηκε σε άλλο πρόσωπο με ειδικό δικαστήριο, επαναφέρεται στον αρχικό ιδιοκτήτη που είναι ο Έλληνας Ομογενής, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Η ΕΝΩΣΗ  πληροφορεί εγγράφως κάθε Έλληνα Ομογενή εάν η περιουσία του παραμένει στο όνομα του ή εάν υπάρχουν κατατιθέμενα χρήματα που δικαιούται ως κληρονόμος από συγγενείς σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ συνεχίζει τη δραστηριότητά της με νέους στόχους και νέες επιδιώξεις διότι τώρα η χώρα μας αιμορραγεί και κινδυνεύει να διαλυθεί.

Η ανθρώπινη αιμορραγία που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας είναι σοβαρότατη και οι συνέπειες της θα είναι ανυπολόγιστες. Χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας, εργατικό δυναμικό, καλλιτέχνες, φίλοι, αδέλφια, συγγενείς, τα παιδιά μας μεταναστεύουν γιατί η Ελληνική πολιτεία αδυνατεί να τα κρατήσει εδώ, και τα εξανάγκασε να ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΥΝ εγκαταλείποντας την Ελλάδα.

Δεν είμαστε αφελείς. Αυτό είναι ένα βρώμικο σχέδιο που αποκαλύφθηκε. Μέσω του τραπεζικού συστήματος δημιούργησαν τεχνικό έλλειμμα χρήματος στην Ελλάδα και την ανάγκασαν να δανειστεί με τόκους.

Οι τόκοι δημιουργούν νέα ελλείμματα που οδηγούν το κράτος  σε νέα δάνεια και σε μνημόνια που καταργούν την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραστικά, οι φόροι και οι τιμές των αγαθών αυξάνονται και δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη. Η ανεργία αυξάνεται και το κράτος πρόνοιας, καταρρέει. Οι πολίτες οδηγούνται σταδιακά στη γενική ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, παραγωγικής ηλικίας εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρούνε καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες. Η χώρα μας θα μείνει πλέον με τους συνταξιούχους και τους ελάχιστους υπέρ - προνομιούχους. Όσοι νέοι δεν μπόρεσαν να μεταναστεύσουν βρίσκονται σε απόγνωση και οδηγούνται σε εργασίες με μισθούς πείνας, στην ανεργία, στα συσσίτια, στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά και στις αυτοκτονίες. Οι άστεγοι εξαθλιωμένοι πολίτες θα πολλαπλασιάζονται.

Κάποια στιγμή θα εμφανιστούν οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ που θα έχουν ένα πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, γιατί στη χώρα μας υπάρχουν και οι λαθρομετανάστες. Τα προϊόντα που θα παράγουν θα πωλούνται σε εικοσαπλάσια τιμή στις πλούσιες χώρες. 

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ομογενείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως θεσμοθετημένο όργανο, παρεμβαίνει επίσημα και ασκεί πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και σε κυβερνήσεις άλλων χωρών για τα δικαιώματα των Ελλήνων Ομογενών.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ  θα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Ελλήνων της οικουμένης και θα δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων Ομογενών, ώστε όλοι μαζί άσχετα εάν κατοικούν σε διαφορετικές χώρες να είναι μία τεράστια δύναμη οικονομική, κοινωνική, πολιτική, που θα επηρεάζει τις κυβερνήσεις όλων των χωρών.

Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ είναι σε εξέλιξη και είναι γεγονός. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ  ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσουν  με την ΕΝΩΣΗ για να ανοίξουμε γραφείο στην πόλη που βρίσκονται.
- Ο σκοπός, ο στόχος, η πρόθεση και η κάθε προσπάθεια ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - προς πλήρωση των επιδιώξεων της- είναι, η με κάθε νόμιμο, δημοκρατικό και με σεβασμό προς το Σύνταγμα μέσο:

Η αναγέννηση, διαφύλαξη, διάδοση και προώθηση των κλασικού πολιτισμού  και πολιτειακών αρχών και αξιών του Ελληνισμού και συγκεκριμένα, της Δικαιοσύνης, της Αρετής, της Φρόνησης, της Ελευθερίας, του πνεύματος της Οικονομίας, της συλλογικής Ευδαιμονίας και της Αφθονίας, ως ακρογωνιαίων λίθων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προαγωγή και η στήριξη των μέσων, των πρακτικών και των νοοτροπιών που ευνόμως ενισχύουν και συνδράμουν εις την μετάδοση και εις την καλλιέργεια των εν λόγω  αξιών, καθώς και εν γένει του ελληνικού πνεύματος.

Η ανάκτηση, η προστασία και η καλλιέργεια της φυσικής, συναισθηματικής, νοητικής και πνευματικής υγείας και διαβίωσης όλων των Ελλήνων, δια μέσου εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων, η διαρκής προστασία, διατήρηση, προβολή, ανάπτυξη και δημιουργική αναγέννηση του «αρχαίου ελληνικού πνεύματος, παιδείας και γραμματείας», μέσω οιασδήποτε συναφούς και σχετικής πολιτιστικής δραστηριότητας, όπως είναι η φιλοσοφία, οι επιστήμες, οι τέχνες, ο αθλητισμός κτλ.

Η συνεργασία, επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών με άλλα νομικά πρόσωπα, σωματεία, οργανώσεις κ.ο.κ., στην ημεδαπή ή και στην αλλοδαπή, που έχουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς, καθώς και την ανάληψη δραστηριοτήτων για την προώθηση και για την επίτευξη των -μεταξύ τους- κοινών σκοπών και στόχων.

Η δωρεάν παροχή -πάσης φύσεως- κοινωνικών υπηρεσιών με σκοπό την αρμονική ένταξή τους στην αγορά εργασίας και εν γένει στην κοινωνία, βάση των αρχών του αλληλοσεβασμού, της αγάπης, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Η διοργάνωση ή και συν διοργάνωση κάθε είδους πολιτιστικών δρώμενων, πνευματικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, ημερίδων, καθώς και κάθε άλλης σχετικής επιστημονικής ή κοινωνικής εκδηλώσεως.

8.ΜΕΛΗ

Μέλος μπορεί να γίνει κάθε Ελληνίδα και Έλληνας ομογενής που αποδέχεται τους σκοπούς της  και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.
Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Παύουν να είναι μέλη του: Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.
Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού  Συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών της.

9.ΠΟΡΟΙ.

Πόροι ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ είναι:
(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική  και εθελοντική ως οικονομική ενίσχυση. στην ΕΝΩΣΗ.
(β)  Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι  200 ευρώ. Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.

10. ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η θητεία των μελών είναι διαρκής, και ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Διεθνή Κοινωνικοπολιτικό οργανισμό Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.  Εάν κάποιο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραβεί με πράξεις του, το παρόν καταστατικό, τότε το μέλος αυτό διαγράφεται και φέρει αποκλειστικά και μόνον αυτό τις ευθύνες για ενέργειες που βλάπτουν ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

11. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

Διαχειριστής - ταμίας  επιλέγεται, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  και ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο για το ταμείο.
(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.
(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με το παρόν καταστατικό.. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.

ΑΘΗΝΑ  2- 6 - 2016
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ
Κων/νος  Ντάλιος.

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...