wrapper

Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΙΔΡΥΘΗΚΕ στις 27/11/2002 από τον ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ – Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. – που τα αρχικά του σημαίνουν (ΛΑΪΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ).

Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με ΑΦΜ 090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η ως άνω ΕΝΩΣΗ όπως και ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που το νομιμοποιεί.

Αντιτίθεται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βίαια κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή των ελευθέρων δημοκρατικών πολιτευμάτων των χωρών που θα λειτουργεί δημοκρατικά αποκηρύσσοντας κάθε τρομοκρατική ενέργεια και βία από όπου και εάν προέρχεται.

2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Καφαντάρη 5 στους Αγίους Αναργύρους με τηλέφωνα επικοινωνίας 2155452540, 2103250093 κινητό 6975969253. Κεντρικό Γραφείο Πανεπιστημίου 65 εντός στοάς.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δύναται με ειδική απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

Η ΕΝΩΣΗ δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στην αυθαιρεσία των 090 στην εκμετάλλευση των μονοπωλίων, για να διεκδικεί τα δικαιώματα των μελών, να διασφαλίζει χαμηλότερες τιμές και εκπτώσεις από τις διάφορες εταιρίες και να εξασφαλίζει διάφορα έσοδα για τα μέλη της από την αποδοχή και αποστολή μηνυμάτων.

Υπάρχει απαγορευτική διάταξη που διώκει ποινικά όποια εταιρεία στέλνει μηνύματα διαφημίζοντας το προϊόν της σε καταναλωτές μέσω κινητών τους η άλλων μέσων τηλεπικοινωνίας.

Εξαιρείται και είναι νόμιμη μόνο η περίπτωση που η εταιρεία συμφώνησε με την ΕΝΩΣΗ η οποία θα στέλνει μηνύματα στα μέλη της όταν θα είναι έτοιμη αφού ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων σε μέλη η μη μέλη της ΕΝΩΣΗΣ η εταιρεία είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.

Εάν πάλι κάποια εταιρεία θέλει να στέλνει μηνύματα αποκλειστικά στους πελάτες της, έστω και με την συγκατάθεσή τους, πρέπει να ζητήσει από την ΕΝΩΣΗ το δικαίωμα διότι η ιδέα αυτή είναι κατοχυρωμένη ως πνευματικό δικαίωμα ΔΙΕΘΝΩΣ σύμφωνα με το επίσημο κρατικό έγγραφο υπ. Αριθ. 802/27-11-2002 σύμφωνα με την ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΝΗΣ, και ανήκει στην ΕΝΩΣΗ.

Απαγορεύεται να δημιουργηθεί άλλη Ένωση με το ίδιο αντικείμενο καθώς και οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες της ΕΝΩΣΗΣ από οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή διεθνώς.

Επίσης η ΕΝΩΣΗ θα δημιουργήσει σε κεντρικούς χώρους γραφεία όπου θα απευθύνονται οι χρήστες και θα γίνονται μέλη και θα έχουν διάφορα προνόμια όπως να καταθέτουν τις καταγγελίες τους ακόμη και να τους επισκευάζονται τα κινητά τους τηλέφωνα ή ο υπολογιστής τους με αντάλλαγμα κάποια συμβολική οικονομική ενίσχυση προς την ΕΝΩΣΗ.

Για τα μέλη που έχουν οικονομικό πρόβλημα η ΕΝΩΣΗ θα φροντίζει να τους χαρίζει κάποιο κινητό τηλέφωνο ή και υπολογιστή. Για το σκοπό αυτό μέλη της που αγόρασαν καινούριο υπολογιστή η κινητό μπορούν να χαρίζουν τους υπολογιστές η τα κινητά που τους περισσεύουν στην ΕΝΩΣΗ.

6. ΜΕΛΗ.

Μέλος  της  μπορεί να γίνει ο κάθε χρήστης τηλεπικοινωνίας ο οποίος αποδέχεται τους σκοπούς της και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών. Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ.

Παύουν να είναι μέλη του:
Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.
Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού  Συμβουλίου λόγω αδικαιολόγητης συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.

7. ΠΟΡΟΙ. Πόροι της ΕΝΩΣΗΣ είναι:

(α) Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που είναι 200 ευρώ.
(β) Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΜΕΛΩΝ που είναι ΔΩΡΕΑΝ
(γ)  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.

8.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.  Η θητεία των μελών του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ είναι διαρκής, και ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Διεθνή Κοινωνικοπολιτικό οργανισμό ΛΕΥΚΟ.

9. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ. 

 Η διαχείριση γίνεται από την ΕΝΩΣΗ και από τον κάθε Διευθυντή του τοπικού Γραφείου της ΕΝΩΣΗΣ ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διατηρεί βιβλίο εσόδων εξόδων το οποίο ελέγχεται από το λογιστήριο του ΛΕΥΚΟ.
 Όλα τα στελέχη μέλη της ΕΝΩΣΗΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από την  ΕΝΩΣΗ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.

ΑΘΗΝΑ   27- 11 - 2002

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  -  ΛΕΥΚΟ
Κων/νος Ντάλιος

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...