wrapper

Ανακοινώσεις

Αγαπητέ κύριε Τεγόπουλε,

Σας διευκρινίζω τα εξής: Μέχρι σήμερα που το λευκό ψηφοδέλτιο εχαρακτηρίζετο ως άκυρο και ευνοούσε το πρώτο κόμμα, το «ΛΕΥΚΟ» στην προσπάθειά του να δώσει αξία στα λευκά ψηφοδέλτια ώστε να είναι έγκυρα και να επιρρεάζουν θετικά την εκάστοτε Κυβερνητική πολιτική ή να την εκθέτουν με την αυστηρή κριτική τους προβάλλοντας αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών; Δοκίμασε διάφορες πολιτικές μεθόδους.

Στην αρχή κατέβαλε ψηφοδέλτιο με τίτλο ΛΕΥΚΟ και έμβλημα το λευκό ψηφοδέλτιο.

Επειδή δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις (οικονομικές, ενημέρωσης,) δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεται το εκλογικό μέτρο και οι ψήφοι όχι μόνο να είναι χαμένοι αλλά ευνοούν και το πρώτο κόμμα.

Με την εμπειρία του αρνητικού αποτελέσματος, στις εκλογές του 2000 επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το κόμμα που πιστεύαμε ότι θα γίνει κυβέρνηση διότι η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις για τους πολίτες και αυτήν θέλαμε να επιρρεάσουμε με τις απόψεις μας. Καταφέραμε και συνεργαστήκαμε το 2000 με το ΠΑΣΟΚ με δύο εκπροσώπους μας στα ψηφοδέλτια του.

Συγκεκριμένα ο Τρυφιάτης Δημήτριος διδάκτωρ φιλοσοφίας μέλος της συλλογικής ηγεσίας υποψήφιος στην Α’ Αθηνών και ο Δημήτριος Ζερβάκος γλωσσολόγος φιλόλογος Γενικός Γραμματέας του «ΛΕΥΚΟ» υποψήφιος στην Β’ Αθηνών. Πιστεύουμε ότι επιρρεάσαμε θετικά τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, εκθέτοντας και την εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησής του. Η δραστηριότητά μας και οι απόψεις μας δικαιώθηκαν.

Την ίδια πολιτική μέθοδο την επαναλάβαμε στις επόμενες εκλογές του 2004 που συνεργαστήκαμε με την Ν.Δ. Επικυρώσαμε την συνεργασία μας με την υποψηφιότητα του Γενικού Διευθυντή του «ΛΕΥΚΟ» Δημητρίου Παύλου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών.

Πιστεύουμε ότι επιρρεάσαμε θετικά τον Πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή και συνεχίζουμε να ασκούμε αυστηρή κριτική προσπαθώντας να τον επιρρεάζουμε συνεχώς υπέρ των δικαίων της Κοινωνίας των πολιτών. Εάν το ΑΕΔ εκδώσει απόφαση που τα λευκά πλέον θα είναι έγκυρα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε νέα πολιτική μέθοδο. Με τους συνεργάτες μου εξετάζουμε διάφορες περιπτώσεις.

Σχετικά με τον συλλογισμό που μου εκθέσατε τηλεφωνικά ότι αυτός που ψηφίζει λευκό δεν θέλει κανέναν να τον εκπροσωπεί, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Ο ψηφοφόρος που ψηφίζει λευκό, αποδοκιμάζει συνειδητά. Γνωρίζει γιατί ψηφίζει λευκό. Συνεπώς έχει πολιτική θέση και ενδεχομένως και πρόταση. Θέλει κάτι διαφορετικό που αυτή τη στιγμή δεν τον εκφράζει. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει λευκό για τον δικό του προσωπικό λόγο.

Οι πολίτες που ψηφίζουν λευκό θα ήθελαν ο δικός τους προσωπικός λόγος ή ενδεχομένως οι προτάσεις τους να έχουν εκπροσώπηση, να διεκδικείται κατά κάποιο τρόπο το δίκιο τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκπροσώπους. Σε οργανωμένη μορφή τα αιτήματα και τις προτάσεις να τις επιμελούνται εξειδικευμένοι πολίτες. Με την πρακτική αυτή ουσιαστικά ο πολίτης που ψηφίζει λευκό ψηφίζει τον εαυτό του.

Οι εκπρόσωποι του ΛΕΥΚΟΥ δεσμεύονται εγγράφως. Το λευκό ψηφοδέλτιο θα μπορούσε επίσης ως σημαία ειρηνικής επανάστασης να στεγάσει μικρά κόμματα που για τον δικό τους ιδεολογικό λόγο εναντιώνονται στο κατεστημένο και δεν συγκεντρώνουν το 3%.

Το βασικό μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά κόμματα είναι τα ψηφοδέλτια. Εκτός του ότι στοιχίζουν πολλά χρήματα πρέπει να τυπωθούν σε ανύπαρκτο χρόνο και να μεταφερθούν σε όλη την Ελλάδα σε χρόνο που δεν επαρκεί.

Αντιθέτως το λευκό ψηφοδέλτιο δεν τυπώνεται δεν στοιχίζει και βρίσκεται σε όλα τα εκλογικά τμήματα με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών. Στις 25 Μαρτίου ημέρα συμβολική ως εκπρόσωπος του ΛΕΥΚΟ συμφώνησα με άλλες μικρές πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε συνασπισμό με τίτλο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Ελληνική Λευκή Άμμεση Δημοκρατική Ανανέωση) και έμβλημα το Λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τις επόμενες εκλογές που ο στόχος είναι να υπάρχει εκπροσώπηση στη Βουλή σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να κατέβει ο συνασπισμός με τα λευκά ψηφοδέλτια που σίγουρα θα προσμετρηθούν υπέρ αυτού διότι υπάρχει νόμιμος τρόπος, που αυτή τη στιγμή τον κρατάω μυστικό.

Και ο δεύτερος είναι να συμμετάσχουμε σε συνασπισμό κόμματος που περνάει το 3%. Μετά τις εκλογές θα διεκδικήσουμε τα λευκά ψηφοδέλτια υπέρ του συνδυασμού που θα συμμετέχουμε. Εάν δικαιωθούμε θα αυξήσουμε το ποσοστό του συνασπισμού που θα συμμετέχουμε. Εάν όχι θα εξασφαλίσουμε έδρα ή έδρες διότι σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν σε συνασπισμό δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

Αγαπητέ κύριε Τεγόπουλε έχω την αίσθηση ότι θέλετε να βοηθήσετε. Σας στέλνω ένα φάκελο με ενδεικτικά έγγραφα ώστε να ενημερωθείτε καλύτερα.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...