wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Εάν ξαναδιαβάσετε τις επιστολές που κατά καιρούς σας έστειλα θα διαπιστώσετε ότι όλες μου οι απόψεις επαληθεύτηκαν. Αυτό δε σημαίνει ότι διεκδικώ το αλάθητο. Απλώς συνέβη όπως συνέβη πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Θα σας αναφέρω τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα από το παρελθόν για να τονίσω την σπουδαιότητα της πολιτικής σκέψης όταν αυτή προπορεύεται των εξελίξεων και περιμένει αυτά που πρόκειται να συμβούν πανέτοιμη.

1. Μετά την ίδρυση της «Πολιτικής Άνοιξης» ο Ανδρέας Λεντάκης με έφερε σε επαφή με τον Καλαμίδα και στη συνέχεια γνώρισα τον Σαμαρά, τον Σταμάτη, και τον Συμπιλίδη.

Στη διάρκεια της συνεργασίας μας τους συμβούλευσα πως έπρεπε να οργανώσουν το κόμμα τους και τους πρότεινα να υιοθετήσουν τα κοινωνικά προγράμματα του ΛΕΥΚΟ και με την υποστήριξη τους να τα υλοποιήσουμε. Εκείνη την εποχή αυτά που τους πρότεινα ίσως τους φάνηκαν υπερβολικά και επί πλέον είδαν αρνητικά την οποιαδήποτε προβολή του ΛΕΥΚΟ και των στελεχών του.

Ο χρόνος δικαίωσε τις απόψεις μου και οι φίλοι μου της Πολιτικής άνοιξης το γνωρίζουν πολύ καλά. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Αυτή τη στιγμή η Πολιτική Άνοιξη ουσιαστικά δεν υφίσταται.

2. Πριν ιδρύσει το κόμμα του ο Τσοβόλας, ο προσωπικός του φίλος Δημήτρης Καραγιάννης που ήταν συνεργάτης του ΛΕΥΚΟ με σύστησε στον Τσοβόλα και του κατέθεσα ενυπόγραφη πρόταση συνεργασίας με το ΛΕΥΚΟ για να έχει Λαϊκή απήχηση το κόμμα που αποφάσισε να ιδρύσει.

Ο Δημήτρης απ' όλα όσα του πρότεινα διάλεξε μόνο τη λέξη «κοινωνικό» στον τίτλο του. Προεκλογικά που συναντηθήκαμε ζήτησε επίσημη συνεργασία με το ΛΕΥΚΟ το οποίο ήδη συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ. Και σ' αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι γνωστό, ο χρόνος δικαίωσε τις απόψεις μου.

3. Πριν τις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ο Γεν. Διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης ο Κωστάκος μου ζήτησε να βοηθήσω την υποψηφία Νομάρχη Ελένη Μπεσμπέα που ήταν δική τους. Επειδή ήμουν φίλος και συνεργάτης την πλαισίωσα με επιλεγμένους συνεργάτες μου και την βοήθησα και εξελέγει.

Όλη την προεκλογική εκστρατεία συντόνιζε ο προσωπικός συνεργάτης μου ο Γιώργος Γούναρης.

Όταν ανέλαβε την Νομαρχία θέλησα να τη βοηθήσω περισσότερο και της έστειλα εγγράφως κάποιες απόψεις μου σχετικά με δραστηριότητες που έπρεπε να αναλάβει.

Μάλιστα ενθουσιάστηκε και μου έστειλε ευχαριστήριο γράμμα.

Μεταξύ άλλων την συμβούλευα να συστήσει επιτροπές από κατοίκους στις περιοχές της Αθήνας και προληπτικά να οργανώσει σχέδιο άμυνας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, πλημμύρες και σεισμό. Μετά από πέντε περίπου μήνες έγινε ο σεισμός της Αθήνας με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Νομαρχία της Αθήνας ουσιαστικά ήταν απούσα. Για άλλη μια φορά ο χρόνος δικαίωσε τις απόψεις μου.

Είδατε πόσο γρήγορα εξελίχτηκαν τα πράγματα από τις τελευταίες φορές που σας έγραψα. Όλ' αυτά που σας είχα επισημάνει πριν γίνουν, τώρα τα επαναλαμβάνουν όλοι αφού έγιναν. Τώρα το τοπίο είναι θολό. Υπάρχει ομίχλη παντού. Δημιουργήθηκαν φυγόκεντρες καταστροφικές δυνάμεις που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η κατάσταση παρουσιάζεται ανεξέλεγκτη με επικίνδυνες διαστάσεις για την πρόοδο της χώρας μας. Φανταστείτε τι πολιτική σκέψη χρειάζεται για να προηγηθεί αυτής της ιλιγγιώδους ταχύτητας που υπονομεύει τα πάντα για να ανακόψει την πορεία της.

Οι πολίτες αυτή τη στιγμή δεν έχουν διάθεση να αξιολογήσουν τις όποιες θετικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Ψυχολογικά είναι αρνητικοί προς τους πολιτικούς και την κυβέρνηση γενικότερα. Η αντιπολίτευση τα μέσα ενημέρωσης και διάφοροι αντίπαλοι σας συνωμοτούν σιωπηλά και δημαγωγούν χωριστά προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων.

Πολλές φορές οι άνθρωποι ενεργούν, αποφασίζουν διαφορετικά γιατί έχουν διαφορετικούς στόχους διαφορετικές προθέσεις ή προσωπικά συμφέροντα.

Στο γυαλί διακρίνονται οι προθέσεις που κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις των πολιτικών. Π.χ. είναι εμφανής η αγωνία και το άγχος στο πρόσωπο των πολιτικών που οι δηλώσεις τους εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα.

Αυτοί οι πολιτικοί ποτέ δε θα αποκτήσουν την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου.

Οι δικές σας οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες και αυτό φροντίστε να το δείχνετε στον κόσμο με κάθε τρόπο, με την ηρεμία και τη σιγουριά σας.

Κατά την γνώμη μου πρέπει να αιφνιδιάσετε τους πάντες.

Πρέπει οι αποφάσεις σας να προηγηθούν χρονικά από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

Φανταστείτε τον εαυτό σας μετά από κάποια χρόνια να αξιολογεί αποφάσεις που παίρνετε τώρα και να είναι υπερήφανος για αυτές. Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να πάρετε.

Δυστυχώς τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα, το παρόν γίνεται παρελθόν και μας φαίνεται σαν χτες. Εμείς σιγά σιγά φεύγουμε και αυτό που μένει είναι το έργο μας.

Ο ηγέτης που ασκεί πολιτική τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες του πρέπει να μπορεί να τις παραμερίζει και να λειτουργεί ανεπηρέαστος για να είναι αργότερα υπερήφανος για τις πράξεις του.

Η όλη αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε για την κυβέρνηση και το κόμμα έχει και ένα θετικό στοιχείο.

Αποκαλύφτηκαν στους πολίτες οι αντίπαλοι σας. Σύμφωνα με αυτά που δημοσιεύονται, εκτός από την αντιπολίτευση, είναι οι μεγαλοεκδότες, ορισμένοι καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες κάποια εσωκομματικά στελέχη.

Αρκετά δημοσιεύματα σας εμφανίζουν ότι είστε μόνος αντιμέτωπος με τα συμφέροντα των ολίγων να είναι υπεράνω των πολλών, πολύ καλά κάνετε και συμπαραταχτήκατε με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών τα οποία υπηρετείτε πιστός στην υποχρέωση που αναλάβατε.

Να είστε σίγουρος ότι ποτέ δεν θα μείνετε μόνος γιατί θα έχετε στο πλευρό σας τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που αποτελούν το έμψυχο υλικό της χώρας μας, την αστείρευτη πολιτική δύναμη. Τα λίγα ανθρωπάκια που εξουσιάζουν τα μαγαζάκια τους και οι πληρωμένοι υπάλληλοι τους είναι τελείως ασήμαντοι και πρέπει να τους αγνοήσετε.

Οι Αρχαίοι συγγραφείς στα αδιέξοδα τους δημιούργησαν τον απομηχανή θεό που έδινε λύσεις. Η άποψη μου είναι ότι χρειάζεστε έναν σύγχρονο απομηχανή θεό. Αυτός μπορεί να είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας ανεξάρτητο που θα εκπροσωπεί πραγματικά, ουσιαστικά τους πολίτες. Μπορείτε να το ονομάσετε Υπουργείο του πολίτη ή κάπως διαφορετικά.

Σκεφτείτε πόσο θα τιμήσετε τους συμπολίτες μας όταν τους δημιουργήσετε το δικό τους Υπουργείο μέσω του οποίου θα συμμετέχουν ενεργά θα διαπραγματεύονται τα αιτήματα τους, θα συνεργάζονται με την κυβέρνηση γιατί θα προτείνουν λύσεις, δεν θα χρειάζεται να κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο διαδηλώνοντας αλλά θα έχουν επίσημο λόγο και βήμα, όπως το δικαιούνται. Το Υπουργείο του Πολίτη θα δώσει αξία και ποιότητα στον συμπολίτη μας, που θα τον ζηλεύουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού είναι τελείως αδύνατον να τις καλύψουν διάφορα Υπουργεία. Ο οργανισμός μπορεί να αναλάβει δραστηριότητες τέτοιες που δεν μπορείτε να φανταστείτε, να κινητοποιήσει τους πολίτες σε τέτοιο βαθμό ώστε συλλογικά να προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και κατ' επέκταση στον τόπο μας.

Τον οργανισμό αυτόν πρέπει να τον διευθύνει ισχυρή πολιτική προσωπικότητα, ανεξάρτητη, αγαπητή σ' αυτούς που την γνωρίζουν με κοινωνικό έργο που να μην έχει πολιτικούς αντιπάλους. Πρέπει να πλαισιωθεί από συνεργάτες εξειδικευμένους επιστήμονες καταξιωμένες προσωπικότητες, που όλοι μαζί θα δημιουργήσουν ένα σεβαστό δυναμικό σύνολο που όλοι οι πολίτες θα τους αποδεχτούν στη συνείδηση τους ως πραγματικούς γνήσιους λαϊκούς εκπροσώπους τους.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ.

Έχω πολλές ιδέες για καινούριες δραστηριότητες που μπορούν να μεταβάλουν το αρνητικό σε θετικό, γι' αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της χώρας μας. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι δίπλα σας και παρακολουθώ τα πάντα ως ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...